Sidor

torsdag 28 juni 2012

Mexikanska majskolvar

Alltså den här himla skitsommaren dödar en ju. Dödar alla möjligheter till att grilla i alla fall. Det här skulle bli grillsommaren Alban tack vare Jamies kokbok men ... nja. Jahopp. Ungefär så skulle jag sammanfatta juni.

Igår till exempel. Vi skulle grilla men det slutade som vanligt med att stekpannorna åkte fram. Och det funkar oftast minst lika bra. Men ska jag vara helt ärligt tror jag att de här Mexikanska majskolvarna skulle ha fått en extra skjuts av att ha få legat på grillen.

Nu blev dom asagoda i alla fall. Och dom är urenkla att göra. Man bara grillar (eller, ja, steker) majskolvarna, smetar in dom med smör, strör över lite finhackad röd chili och riven pecorino. Sen serverar man dom med limeklyftor och ay caramba! vilket festligt tillbehör!

Ännu en Jamie-triumf alltså.

/Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar