Sidor

tisdag 15 maj 2012

Betyg: Grönt - välja, hantera, tillaga

Det har nog inte undgått någon att ingen av oss riktigt föll för boken Grönt. Det verkade så bra på pappret, vi var alla tre sugna på att laga vegetariskt. Ja, man kan säga att vi var helt redo att falla för den nya boken. Och så blev vi så besvikna. Så besvikna att vi övergav boken i förtid. Men en utvärdering ska den ju få. Av olika omständigheter har vi inte kunnat ses för att utvärdera den, men det ska inte hindra oss.

Karin lagade ett recept. Erika lagade två, och Elisabeth lagade faktiskt noll.

PLUS

  • Ändå ganska bra med uppslagsdel med bra bilder och information om olika grönsaker.  

MINUS

  • Tråkiga bilder. Man blir inte ett dugg lockad att laga rätterna. Faktiskt får jag lite samma känsla som när jag tittar på bilderna i min gamla hemkunskapsbok (tryckt på sent 70-tal, men använd under mitten/slutet av 80-talet). 
  • Flera av recepten är inte ett dugg vegetariska. Det känns inte ens som att grönsakerna spelar huvudrollen i många av recepten. 
  •  Det saknas en röd tråd. En röd tråd som gärna hade fått vara tja varför inte VEGETARISK? I Grönt varvas varvas recept på saltimbocca och Texas chiligryta med tom ka gai med kyckling och ekologiska tigerräkor och Wallenbergare.
  • Uppslagsverksinformationen är lite väl basal ibland. För vem har inte koll på att att vinter inte är säsong för tomater eller att sparris finns på våren? 

Betyg
Karin gav betyget 2. (Utan själva uppslagsdelen hade det nog blivit en 1:a).
Erika gav betyget 1.
Elisabeth gav betyget 0.

Bästa och sämsta rätt känns lite överflödigt att utse.

/Karin

2 kommentarer:

  1. Tack för recensionen! Tänkte faktiskt köpa den men då behövs det inte :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du känner att du ändå vill testa den så kan jag mer än gärna posta mitt ex till dig?
      Kram Erika

      Radera