Sidor

måndag 30 maj 2016

Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat




Det första receptet ut hos familjen Strand var Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat. Receptet finns i sin helhet här. Eftersom vi lagade rätten hemma i vår lägenhet så blev det inte så mycket grillat här som om vi hade varit ute i vår stuga, men det funkade faktiskt fint att köra zucchinin i grillpannan. Några tunna skivor levain använde vi inte heller, mest beroende på att vi hade en påse med "gårdagens bröd" i frysen. Vi brukar nämligen göra så om vi får bröd över: vi skör det i tärningar och fryser in. Panzanella, den klassiska italienska brödsalladen, är nämligen något av en grundsten till maträtt hemma hos oss under sommaren.


Det som är själva grejen med den här URENKLA rätten är dressingen. Olivolja, äppelcidervinäger, lite vitlök, kapris och riven tomat passar otroligt bra ihop. Och tillsammans med den grillade zucchinin, brödet och några rivna basilikablad var det här nästan något att dö för.

För att göra rätten lite matigare, och för att jag hade råkat använda upp den ena av de två zucchinis som receptet bad om, skivade vi några quornfiléer tunt och grillade. En supergod utveckling av rätten skulle jag säga som jag tror kommer att bli en återkommande gäst under sommarens middagar.

Jag är så UPPLIVAD av att ha hittat en vegetarisk grillrätt. Annars blir det mycket kött för oss under sommaren, sådär som jag gissar att det blir hos många andra också.

Första intrycket av kokboken efter att ha lagat första rätten: supersmarriga smaker som sitter där dom ska, enkel beskrivning, snygg utformning. Mycket gott första intryck, helt enkelt.

/Erika

lördag 21 maj 2016

Nystart! Ny kokbok! Grilla vego av Paul Svensson


Vi har haft en lång paus i Kokboksklubben nu. Livet har trängt sig på för oss alla men nu är två av oss redo att köra igen och peppen hos mig och Karin är ENORM!

Vi kommer att ta oss an Paul Svenssons kokbok Grilla vego som vid en första genombläddring är snygg och verkar ha lagom utmanande recept. Så mycket ser smarr ut också så jag spår oss i bokklubben en strålande sommar.

/Erika